sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Mene metsään

Olen ollut niin sanotusti pipo kireällä viime aikoina.

Olen tehnyt liikaa töitä, antanut työasioiden tunkea vapaa-ajalle ja yöunia sotkemaan. Syönyt liian huonosti, liikkunut liian vähän.

Ihmisten johtaminen on vaikeaa. Johdettavana olo on vaikeaa. Itsensä johtaminen on vaikeaa.

Ja kun asiat takkuavat töissä, minä takkuan kotona. Kolmevuotiaan uhma herättää hirviön sisälläni, myötätunto ei riitä ymmärtämään puolison äksyilyä, viisivuotias ei saa minulta tukea omien isojen tunteittensa käsittelyyn.

Minua väsyttää. Väsyttää olla aikuinen, väsyttää olla kypsä, ymmärtäväinen, tasapuolinen. Väsyttää soutaminen ja huopaaminen, väsyttää pään hakkaaminen tiiliseinään.

Hiljalleen lipsun hyvistä päätöksistä pitää itsestäni huolta. Hoidan stressiä hoitamalla vielä tämän yhden työjutun kun lapset ovat jo nukkumassa, herään vielä vähän aikaisemmin. Lenkin sijaan kirjoitan vielä tämän sähköpostin ja teen vielä yhden muka kiireellisen asian. Kroppa kiristyy samassa tahdissa pinnan kanssa.

Eilen maltoin hengähtää sen verran, että lähdin metsään. Siellä oli ihanaa. Juoksin pahimmat ahdistukseni pois, hengitin raitista ilmaa, katselin vihertyvää maisemaa ja upotin ajatukseni lintujen kepeään lauluun.

Tein saman tänään uudestaan. Haasteet tuntuvat edelleen haastavilta, mutta eivät musertavilta. Vastoinkäymiset vituttavat, mutta nyt näen niissä jotain hyvääkin.

Metsä on hyvä paikka. Pitäisi käydä siellä useammin.6 kommenttia:

 1. Moikka täältä työjuttujen äärestä. Kyllä, nyt on tällaista.

  Mutta kiitos muistutuksesta, menen metsään heti huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä olen ollut niin työjuttujen äärellä, etten ole muistanut vastata kommentteihin! Anteeksi! Nyt kun vietän juhannusta sairastaen, on aikaa taas tällekin :)

   Poista
 2. Tsemppiä! Onneksi kohta on loma ja meanwhile metsä.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä haasteisiin! Ja kiitos kiinnostavista kirjoituksistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kiva jos löysit mieleistä lukemista :)

   Poista